Köşe Kolon Koruma Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

1. Ölçüleri Belirleyiniz.
Köşe kolon koruma seçimi yapılırken öncelikle korunması istenen yerin ölçümü yapılmalı, hangi ebatlarda koruma alınması gerektiği belirlenmelidir. Piyasada mevcut köşe kolon koruma çeşitleri genelde standart olmakla birlikte ihtiyaç duyduğunuz ölçüye göre alabileceğiniz bazı ürün modelleri de bulunmaktadır. Hazır ölçülerde satılan ürün uzunlukları genelde 80-100 cm aralığında değişmektedir.

2. Malzeme Seçiniz.
Alacağınız köşe korumanın hangi maddeden yapılmış olması gerektiğine karar vermelisiniz. Otopark için kullanacaksanız PVC ve Kauçuk seçeneklerinden birini tercih etmeniz yeterli olacaktır.

3. Reflektif.
Kolon koruma eğer karanlık, loş bir alanda kullanılacaksa mutlaka üzerinde görüş kolaylığı sağlayan reflektif bantlar olmalı. Ortamda reflektif malzeme ihtiyacına gerek görülmüyorsa mutlaka kolay fark edilir renklerde olmalıdır. (sarı-siyah gibi)

4. Hangi Zemine Uygulayacaksınız.
Mesela Metal raf koruma amacıyla kullanacaksınız raf önlerine metal koruma alabileceğiniz gibi, çarpmada zarar görmeyi engellemek amacıyla Geri dönüşümlü PU-köpük ten üretilen ürünler tercih edebilirsiniz. Beton zeminler için (otopark kolonları) için kauçuk ürünler kullanabilirsiniz.

5. Darbe Emici özellik.
Alacağınız ürünün darbelerde çarpmanın şiddetini en aza indirgeyecek kalınlık, malzeme üretim şekline sahip olduğundan emin olunuz. Örneğin hava odacıklı kauçuk köşe kolon korumalar tercih edebileceğiniz ideal ürünler arasında yer almaktadır.

Otopark Köşe Kolon Koruma Montaj Ekipmanları

İç mekan için kullanılan eva ve köpükten imal edilen köşe koruma profilleri çift taraflı bant veya silikon ile uygulanır. Kauçuk, PE veya PPC köşe koruma profilleri duvarlara plastik çivi ve dübel ile sabitlenmektedir. Zeminin plastik çiviye uygun olmadığı durumlarda dübel ve vida ile uygulama yapılması mümkündür. Plastik ekipman tercih edilmesinin nedeni çarpma anında yaralayıcı veya hasar verici metal malzeme kullanmamaktır.

Otopark Köşe Kolon Koruma Nasıl Monte Edilir ?

Otopark köşe koruyucu genelde 6 adet delikten oluşan hazır montaj yuvalarından oluşacak şekilde üretilmektedir. Köşe koruma montajı kolonun zeminden 50 cm yükseğine yapılır. Bu şekilde aracın tampon seviyesi yakalanmış olur. Koruma profili kolona yerleştirilerek delik açılacak yerler işaretlenir. Kolon koruyucu kenara alınır ve işaretlenen yerlerden matkap ile delik açılır. Köşe kolon koruyucu kolona yerleştirilir, açılan delikler ve profildeki delikler eşitlendikten sonra plastik dübel+çivi setiyle kolona sabitlenir.