Silindirik İkaz Lambası Nedir?

Silindirik ikaz lambaları, uyarıcı amaçla kullanılan silindirik formdaki bütün ikaz lambalarının ortak adıdır. Araç tepe lambaları, endüstriyel tesislerde iş makinaları, giriş ve çıkış kapıları gibi birçok alanda silindirik ikaz lambaları kullanılabilir.

Tepe lambası olarak kullanılan silindirik İkaz lambaları;  eski zamanlarda polis, itfaiye, ambulans araçlarında sıkça kullanılmakta iken, günümüzde yerlerini yerlerini uzun tip ledli tepe lambalarına bırakmış durumdadır. Silindirik ikaz lambaları günümüzde yol bakım araçları, çöp araçları, kar küreme araçları, yol süpürme araçları gibi araçlarda kullanılmaktadır. Bunun ilave olarak vertex ve beacon adı verilen ve halen yoğunlukla kullanılan tipleri de mevcuttur.

Beacon/Vertex Lambalar yine silindirik formda olup mıknatıslı tepe lambası olarak araç tepesine yerleştirilir. Çakmak fişinden aldığı elektrik ile çalışan Vertex lambalar, şarj özelliğine sahip olup uzun süre kendi aküsünden ilave bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan çalışabilir. Cihaz üzerinde batarya durumunu gösteren göstergeler bulunur. Kırmızı/mavi ve mavi/mavi renkli olanlar polis araçlarında, kırmızı/kırmızı renkli olanlar itfaiye araçlarında, sarı/mavi olanlar zabıta araçlarında, sarı/sarı olanlar ise kurtarıcı ve eskort araçlarında kullanılır. Bunların dışında şeffaf cama sahip olup çok amaçlı olarak kullanılan vertex mıknatıslı tepe lambası modelleri de bulunmaktadır.

Uyarıcı Işıklı Kolonlar

Endüstriyel tesislerde, iş makinalarında, CNC gibi işleme tezgahlarında uyarıcı amaçlı ışıklı kolonlar kullanılmaktadır. Silindirik formdaki ışıklı kolonlar, tek katlı olabileceği gibi birden fazla katlı ve farklı renklerde de olabilir. Her kolon katmanı farklı bir uyarıcı göreve ayarlanabilir. Işıklı kolonlar uyarıcı etkisini artırmak amacıyla ses (buzzer/siren) ile desteklenebilir.

Silindirik İkaz Lambaları kategorisi ürünlerini incelemek için tıklayınız.